iMac karbantartás, portalanítás, hűtőpaszta cseréje

Az iMac rendeltetésszerű használata során is felmerülhetnek olyan körülmények, amelyek miatt rendszeres időközönként karbantartást igényel.

Az egyik ilyen körülmény, hogy használat során, néhány év alatt a MacBook hűtőrendszerébe sok por és szösz kerül, ami eltömítheti a hűtőbordákat. Emiatt a laptop használatakor keletkezett hő nem tud megfelelően távozni a szerkezetből, a gép melegszik.

Továbbá a hőtermelő alkatrészek, mint a processzor és a grafikus vezérlő, valamint a hűtőborda között a hővezető paszta bizonyos idő elteltével kiszárad. Ez szintén az előbbi problémát veti fel, esetenként erősíti, vagyis, hogy innentől mrá nem megfelelő a MacBook hűtése.

Amennyiben a MacBook hűtése nem megfelelő, és ez az állapot sokáig fennáll, akkor a különféle alkatrészek idő előtt tönkremennek, a fokozott igénybevétel miatt hamarabb elhasználódnak. A legtöbb esetben az Apple számítógépek alkatrészeinek javítása, cseréje igen költséges. Ezért érdemes legalább két évente (vagy akár sűrűbben) kitakaríttatni, karbantartani a MacBook hűtőrendszerét.

Minden szervizelésre 6 hónap garanciát vállalunk!

 

A különféle iMac típusok karbantartási költségei az alábbiak:

iMac 2009 – 2012 – 19 900 Ft
iMac Slim 2012 – 2015 – 29 900 Ft

Típus

iMac 2009-2012 karbantartás, iMac Slim 2012-2015 karbantartás